Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Αγαπητέ κ. Αδιάβροχε...

Ο Παναγιώτης Λιάκος και το μικρόφωνό του.

Αγαπητέ κ. Αδιάβροχε,
Τώρα μόλις θα καταλάβατε τι σήμαινε όταν εκείνο το βλαμμένο έλεγε στις εκλογές του χάους, το 2009, ότι θα κάνει την Ελλάδα Δανία. Όντως, το πέτυχε να το κάνει. Και το χειρότερο είναι ότι νωρίτερα είχε καταφέρει να διαλύσει ολοκληρωτικά την Ελλάδα. Ποιος να το περίμενε; Ποιος να περίμενε τέτοια συνέπεια από ένα σκουπίδι, ένα απόβλητο της τουαλέτας της οικογένειάς του!!!
Αγαπητέ κ. Αδιάβροχε,
Μπορεί να μην σας έχω γνωρίσει ποτέ, μπορεί και να σας έχω γνωρίσει, μπορεί να με θυμάστε, μπορεί και όχι. Πάντως μέχρι τώρα με είχατε υποχρεώσει να ανέχομαι τον Αντ1 για να ακούω την εκπομπή σας, μερικές φορές με βάζατε να ξυπνάω νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως και μερικές φορές με βάζατε να βρέχομαι όταν είχε μπόρα, ενώ εσείς και ο εταίρος σας είχατε τα αδιάβροχά σας.
Όμως τον τελευταίο καιρό δεν με είχατε προειδοποιήσει πως ένας συμπατριώτης του αλήστου ληστού Τόμσεν ήταν το νέο αφεντικό σας. Εγώ έβλεπα τα τρέιλερ με την ευειδή κυρία Κυριακού, όλο νάζι όπως πάντα (ειρήσθω εν παρόδω είναι παγκοσμίως η μόνη σύζυγος ιδιοκτήτη ΜΜΕ που τον παντρεύτηκε αρκούμενη στο να έχει την απόλαυση μιας εκπομπής και μόνο, όλα τα άλλα δεν πειράζει), και ειλικρινά πίστευα ότι όλα πάνε καλά. Είχα ακούσει ότι πέρυσι έγιναν γενναίες περικοπές στους μισθούς των δημοσιογράφων και τεχνικών του καναλιού και είχα μείνει ήσυχος ότι όλα πάνε καλά.
Πού να φανταστώ ο δύσμοιρος ότι άκουγα ένα ραδιόφωνο και έβλεπα ένα τηλεοπτικό κανάλι, που  είχε πάψει να ζει με δανεικά και είχε γίνει το ίδιο δανικό. Αυθεντικό από το μακρινό βασίλειο της Δανιμαρκίας, άλλωστε. Ήξερα ότι ο κ. Μηνάς Κυριακού από τα γεννοφάσκια του ήταν βασιλόφρων, ιδίως αφότου έπαψε να είναι εφοπλιστής του κομμουνιστοσυμμοριτισμού και ανύψωσε σημαία του Σίτυ. Που να τολμήσω να φανταστώ ότι ως γνήσιος βασιλόφρων-εθνικόφρων εθελοντικά παρακάλεσε τον κ. Τόμσεν να του στείλει έναν σωσία για να του κάνει οικονομίες;

Αγαπητέ κ. Αδιάβροχε,
Είμαι πολύ θλιμμένος - και δεν είναι σχήμα λόγου.
α) Διότι θα μου λείψετε - έστω και προσωρινά, διότι φαντάζομαι πως κάποιο άλλο ραδιοφωνικό κανάλι θα σπεύσει να σας στεγάσει.
β) Διότι θα πρέπει οριστικά να σβήσω από τη μνήμη του ραδιοφώνου μου τη συχνότητα του Αντ1, μια που ήταν η τελευταία εκπομπή του άλλοτε δοξασμένου καναλιού που παρακολουθούσα. Για το χατήρι σας και μόνο συνέχιζα να το διατηρώ στη μνήμη.
γ) Έχω το άγχος μήπως κοπεί και η εκπομπή της κυρίας Μαρί Κυριακού, οπότε δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσω.
δ) Δεν μπορώ να καταλάβω πώς και δεν ακολουθήσατε το παράδειγμα της εκλεκτής συναδέλφου Κας Χούκλη, που τόσο σθεναρά φιλοξένησε την εντελώς υποεκπομπή για τη δραχμή.
ε) Ξέρετε να με πληροφορήσετε πότε κόβεται ο κ. Χαραμής από τη θέση του; Πριν φύγει για διακοπές ή μετά;
στ) Τελικά, αληθεύει η φήμη ότι το βλαμμένο θα προσληφθεί από τον Δανό για να αποδείξει το ταλέντο του, αναλαμβάνοντας να αντικαταστήσει την εκπομπή σας;
ζ) Μεταξύ μας, θα είναι το αληθινό βλαμμένο ή ο Γιώργος Μητσικώστας;
η) Ρε μπας και είναι αλήθεια η φήμη ότι ο Μηνάς περιέπεσε σε αλτσχάιμερ;

Ο νεοδοσίλογος Λιάκος μπροστά στο μικρόφωνο. Τυχαίο; Όχι, απλή συνωνυμία.

Ο καλός Παναγιώτης Λιάκος δεν πρόσεχε τις παρέες του. Αντί να κάνει παρέα με δοσιλόγους, παλαιούς ή νέους, προτιμούσε τους αδιάφθορους και τους αδιάβροχους. Εδώ με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου